Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) 2014. október 1-jével vette át a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó és az Apáczai Kiadó tankönyvkiadási tevékenységét, ezzel a két korábbi tankönyvkiadó taneszközei – a szakmai felülvizsgálatot követően – beemelésre kerültek az OFI kínálatába. Azoknak a pedagógusoknak, akik korábban a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó, illetve az Apáczai Kiadó sorozataiból tanítottak, az OFI továbbra is biztosítja a sikeres tankönyvcsaládok folytatását.

Az OFI minőségi és költségtakarékos tankönyvellátást biztosít a köznevelési intézmények számára. Az idei tankönyvjegyzéken (www.oktatas.hu/kozneveles/tankonyv/jegyzek_es_rendeles/tankonyvjegyzek) 1358 kiadványunk érhető el: ebből 149 idegennyelv-tankönyv, 157 SNI-s kiadvány és 437 nemzetiségi tankönyv. A 2016/2017-es tanévben az 1., 5., és 9. évfolyamos kísérleti tankönyveket – a kipróbálás és átdolgozás lezárulását követően – már végleges formában, újgenerációs tankönyvként rendelhetik az iskolák.

Az OFI által a 2016/2017. tanévre kínált tankönyvek, munkafüzetek és gyűjtemények megtekinthetők az Intézet online katalógusában (www.tankonyvkatalogus.hu), így a tankönyvfelelősök és a pedagógusok a tankönyvrendelés időszaka alatt is széleskörűen tájékozódhatnak az Intézet kiadványairól.

A hagyományos tankönyvsorozatok – tankönyvjegyzékről történő rendeléskor érvényes – iskolai árát idén is tovább csökkentettük, a kísérleti és az újgenerációs tankönyveket továbbra is önköltségi áron kínáljuk. Ennek megfelelően a kísérleti és az újgenerációs tankönyvek ára 250–850 forint, a korábbi tankönyvsorozatok ára 500–1.200 forint. Az ajánlott csomagárak a kísérleti könyvek esetében 4.000–11.000, más tankönyvsorozatok esetében 7.100–16.500 közötti áron rendelhetők meg. Az újgenerációs szakiskolai közismereti tankönyveket az előző évekhez hasonlóan térítésmentesen biztosítja az OFI.

Az intézményi tankönyvrendelés a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) felületén zajlik, az OFI tankönyveit is itt rendelhetik meg az iskolák (http://konyv.kello.hu/iskolaknak).  A KELLO Infopontokon lévő boltok is árusítanak OFI-s tankönyveket, és a KELLO webshopjában online vásárlás lehetősége is biztosított egész évben.

Elérhetőségeink:

 

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
1143 Budapest,
Szobránc utca 6–8.
Postacím: 1581 Budapest, Pf. 14
Tel.: (+36-1) 460-1873
Fax: (+36-1) 460-1833
Internet: www.ofi.hu
vevoszolgalat@ofi.hu
www.facebook.com/ofi.hu

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.