16
máj
Hegedűs Mihály

Készüljön új kiadványokkal a szóbeli nyelvi érettségire!

Kedves látogató! Ön egy olyan tartalmat olvas, amelynek információi a megjelenés idején pontosak voltak, de mára már elavultak lehetnek!

Az öt új kiadvány a nyelvi érettségi vizsgákra való felkészüléshez nyújt segítséget, de más nyelvvizsgákra történő felkészülés során is jó szolgálatot tehet.

Angol szóbeli gyakorlatok érettségizőknek és nyelvvizsgázóknak (NT-56480/NAT)
Francia gyakorlatok érettségizőknek és nyelvvizsgázóknak (NT-56492)
Feladatgyűjtemény a német középszintű szóbeli érettségire és nyelvvizsgákra (NT-56486)
Olasz szóbeli gyakorlatok érettségizőknek és nyelvvizsgázóknak (NT-56493)
Spanyol szóbeli gyakorlatok érettségizőknek és nyelvvizsgázóknak (NT-56495)

A könyvekben található gyakorlófeladatok megfelelnek a 2017. január 1-től hatályos, középszintű idegen nyelvi szóbeli érettségi követelményeinek és feladattípusainak.

Valamennyi kötet tankönyvi jóváhagyást kapott, így megrendelhető a hivatalos tankönyvjegyzékről. A kiadványok tartalmazzák mind a 10 érettségi témakört, beleértve a Pénzügyek témát is. Minden tematikus fejezet hasonlóan épül fel, és követi az egységesített középszintű szóbeli érettségi feladatait:

  • Társalgás
  • Szerepjáték
  • Témakifejtés

A Társalgás fejezetben altémákra bontott kérdések találhatók és olyan mintaválaszok, amelyeket a tanuló nyelvileg könnyen adaptálhat a saját élethelyzetének megfelelően.

A Szerepjáték fejezetben közel 60 szituáció szerepel, külön tanulói és tanári feladatkártyákkal. Minden szituációhoz tartozik mintamegoldás, ezekben a dialógusokban félkövér szedéssel hívjuk fel a figyelmet a fontos és hasznos kifejezésekre.

A Témakifejtés részben – az új szabályzat szerinti lehetőséggel élve – képek alapján kell egy-egy témáról a megjelölt szempontok alapján beszélni. Itt is valamennyi feladathoz mintamegoldást adunk, és szintén kiemeltük az önálló beszéd során jól használható kifejezéseket, szófordulatokat.

Az összes fejezet egy kétnyelvű tematikus szókincsgyűjteménnyel zárul, amely lehetőséget nyújt a tanulónak, hogy felfrissítse, rendszerezze szókincsét. 

A kötetek mind tanórai (csoportos), mind egyéni tanuláshoz hatékonyan használhatók.

Lapozzon bele a könyvekbe:

Angol szóbeli gyakorlatok érettségizőknek és nyelvvizsgázóknak - mintaoldalak

Feladatgyűjtemény a német középszintű szóbeli érettségire és nyelvvizsgákra - mintaoldalak

Francia gyakorlatok érettségizőknek és nyelvvizsgázóknak - mintaoldalak

Olasz szóbeli gyakorlatok érettségizőknek és nyelvvizsgázóknak - mintaoldalak

Spanyol szóbeli gyakorlatok érettségizőknek és nyelvvizsgázóknak - mintaoldalak

A honlapon található adatbázisban lévő tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művek elektronikus továbbhasznosítását előzetes írásbeli engedélyéhez köti. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést kifejezetten megtiltja.